Ще продавам ли ако рекламирам?

Ще продавам ли ако рекламирам?

Един от важните въпроси, които късаят онлайн търговците е, дали ще продава техния магазин, ако той се рекламира? За жалост предварителен окончателен отговор не може да бъде даден. Преди да се направите конкретно заключение е нужно да се изследва поведението на хората, в следствие на платена реклама и да се види как те реагират и на какво реагират. Като изключим безбройните фактори, които трябва да се спазват за успешното провеждане на рекламна кампания, има много още други причини, които важат за действащия онлайн магазин. Но за тях ще споменем в следващите редове, които важат за действащия онлайн магазин.

Реши ли сте да отделите бюджет за реклама .. независимо какъв е той, малък или голям, все пак е бюджет. Инвестирайки го, вие ще очаквате съответните резултати. Нека преди да споменем бюджета, да разгледаме детайлно един ефективно действащ онлайн магазин.

След като вече сме изпратили потребителя към връзката от рекламата, какво всъщност потребителя ще очаква да види на сайта. Най-важното нещо рекламата да отговаря на “Лендинг страницата” на потребителя. Всеки потребител кликащ върху дадена реклама за продукт или услуга, ще очаква да бъде отведен на уеб сайта. където ще може бързо и лесно да открие видяното от него в социалната мрежа предложение.

Фактори, които могат да изгонят потребителя от уеб сайта :

 • Скорост на зареждане на сайта;
 • Не адаптивен дизайн (клиента отваря сайта през мобилен телефон или таблет)
 • Неподходящ дизайн – сайта иглежда съмнителен
 • Високи цени
 • Неточна информация
 • Трудна навигация
 • Скъпа доставка
 • Неналичен платежен метод
 • Неналичен доставчик
 • Липса на ясна политика за връщане и замяна
 • Несигурност в достоверността на уеб сайта
 • Изчерпан продукт

Практиката в онлайн магазини за рекламиране в повечето случаи са два. Първият, в който потребителя се изпраща на лендинг страница (такава може да бъде категория в магазин или специална лендинг страница с предложения) или вторият случай – директно към продукт. Когато потребителят попадне в категория на продукт ще очаква да може лесно да използва навигация или филтриране, по който по бърз и лесен начин ще се ориентира за нуждите му.

Запомнете, че потребителите не обичат да им се отнема от времето. Искат всичко на момента и съответно го получават. Никога не сортирайте продуктите по най-евтини, нито по най-скъпи и двата варианта са шокиращи за стандартния онлайн потребител. Най-добрият вариант е да бъдат разбъркани или по ред на добавяне. Ако клиентът е попаднал на детайлна страница с продукт, най-честото се обръща внимание на снимката – дали е с хубаво качество и колко е професионална. Много статистки сочат, че потребителите правят своите заключения за достоверността на фирмите по качеството на снимките.

Следващата стъпка към крайната цел на всяка реклама (продажбата) е клиента да добави в количка. След като продуктът е добавен в кошницата, сайта има една единствена цел – клиента да завърши поръчката си. Имайте в предвид, че % на нереализирани поръчки и зарязани кошници е огромен и това е една от най-ключовите моменти във всяка реклама. Потребителят трябва да може да се навигира лесно в стъпките със завършване на поръката.

[TheChamp-FB-Comments]